PREMIJER PLENKOVIĆ: O Bandiću, Kranjčaru i kandidatu HDZ-a za Zagreb Filipoviću

Premijer Andrej Plenković u ime Vlade Republike Hrvatske došao se upisati u knjigu žalosti koja je otvorena za preminulog Milana Bandića.

“Imao je veliku životnu energiju i entuzijazam, radio je za Zagreb svaki dan. Njegov dolazak je bio nagao, želim mu zahvaliti na svemu pozitivnome što je učinio za Zagreb i druge krajeve Hrvatske”, kazao je Plenković.

Na pitanje hoće li Milan Bandić ostati zapamćen više u pozitivnom ili negativnom svjetlu, rekao je:

“Svatko u politici ima dobre i manje dobre strane. Smatram da razdoblje od 20 godina pokazuje koliko je dobroga nastojao učiniti, vrijeme će sve pokazati. Mislim da se iskreno trudio da Zagreb učini boljim gradom nego je bio kad je došao na njegovo čelo.”

Istaknuo je kako HDZ nema nikakvu namjeru mijenjati kandidata za lokalne izbore te se osvrnuo na niz navodnih napada na kandidata Davora Filipovića. “Tri su bila pokušaja da se lažnim informacijama dekredibilizira njegovu kandidaturu. On je pokazao koliko je kompetentan, vidi se iz ovih napada da smeta protukandidatima. Mogu samo istaknuti da ima čvrstu potporu HDZ-a”, kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na smrt Zlatka Kranjčara: “Žao mi je. Zadnjih šest mjeseci toliko je velikih hrvatskih ljudi napustilo ovaj svijet da je to nevjerojatno. Cico je bio velik igrač, trener, legenda Dinama, upućujem obitelji i prijateljima izraze sućuti.”