PREMIJER PLENKOVIĆ: Ni lockdown ni policijski sat nisu na stolu

“Mjere koje su sada na snazi bit će produljene, pooštrit će se ako bude potrebe”, rekao je premijer Andrej Plenković nakon sastanka vladinog Znanstvenog savjeta o koronavirusu.

Na sastanku su raspravili aktualnu situaciju u vezi covida-19 u Republici Hrvatskoj i čuli mišljenja članova savjeta te konstatirali kako postoji jasan zajednički nazivnik – “da su mjere primjerene i proporcionalne ugrozi koju epidemija trenutno predstavlja zdravlju u RH.”

“Svi su svjesni situacije, upućuju na visok stupanj opreza i provedbu svih mjera”, rekao je.

“Važno je da ćemo od članova znanstvenog savjeta dobiti i eventualne prijedloga dodatnih mjera. Mjere koje su sada na snazi bit će produljene. Ako stožer smatra da postoji potreba za dodatnim pooštravanjem mjera, one će biti donesene.

Ni lockdown ni policijski sat nisu na stolu”, poručio je premijer.

“Postoji margina dodatnoga pooštravanja mjera, primjerice broj ljudi na javnim okupljanjima, a postoje i posebni režimi od škola, uputa za državne i javne uprave… Ukoliko postoji netko unutar struke tko smatra da možemo poduzeti dodatne mjere, otvoreni smo za sve što može usporiti dinamiku zaraze. Nitko ne zagovara stroge mjere”, rekao je pa pojasnio da ne bi zatvarali škole, ugostiteljske objekte, niti ograničavali rad trgovinama.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *