PREMIJER PLENKOVIĆ: Netko vrši pritisak na Zurovca? Pa on je meni poslao ovu poruku…

Održan je sastank parlamentarne većine, a izjavu nakon sastanka dao je predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je, između ostalog, komentirao i ulazak Hrvatske u Schengen.

Plenković se zahvalio članicama Schengena na jednoglasnoj podršci Hrvatskoj. “U proteklih 6 godina radili smo predano na svim reforma, ispunili smo 281 preporuku. Ovo je velika godina isporuke: Pelješki most, europodručje, zamjena kune eurom i sada Schengen”, kazao je premijer, kako javlja N1.

Komentirao je i glasanje o obuci ukrajinskih vojnika. “Mislim da bi se trebali bojati oni koji ne budu za sudjelovanje Hrvatske u misije EU-a, to će biti njihov pečat.

Osvrnuo se i na izjave zastupnika Darija Zurovca. “Netko na Zurovca radio pritisak? Ako je to tako onda ja imam veliki komunikacijski upit u to što on percipira kao pritisak. Zurovac je meni poslao poruku prije par dana, kaže on ovako, malo je indiskretno, ali moram ovako da otklonimo teze, on će mi oprostiti, moram radi transparentnosti citiram:

‘Poštovanje, volio bih da popijemo kavu i porazgovaramo oko obuke vojnika, mogu se prilagoditi oko termina i doći do Vlade s obzirom da sigurno imate više obveza’.

Ja kažem da sam na putu i da mogu najranije danas, u četvrtak, ali da sam zadužio Bačića da porazgovara sa svim klubovima. Dakle, niti sam ja niti je Branko radio pritisak”, rekao je Plenković.

Naglasio je da oni vode konzistentnu politiku. “Politička odgovornost za nedonošenje odluke neće biti na onom tko je glasao za nego za onog tko nije glasao za. I to će nositi na plećima 150 godina.”

“Kompliciraju samo oni koji ne bi podržali Ukrajinu, a za koga su oni ne znam”, dodao je.