PREMIJER PLENKOVIĆ: Nema poveznice između Bandićevih pet projekata i novih izbora

Podijelite članak

Premijer Andrej Plenković ne misli da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić želi ucjenjivati s pet projekata, jer su oni važni i za Zagreb i za Hrvatsku.

“Što se tiče pet projekata, nisu to neke nove ideje, mi o tome razgovaramo. Imunološki je dvije godine zajednički projekt Vlade i Grada Zagreba, bolnica Blato također. Ideja tramvajske linije od grada do zračne luke također nije nova, ideja o novim tramvajima nije korisna samo na Zagreb, nego i za hrvatsko gospodarstvo. A što se tiče Zagreba na Savi, to je najveći projekt, na duljem štapu, možemo i o tome razgovarati. Nisam dobio dojam da je pristup tih pet ideja vezan za dilemu – novi izbori ili pet projekata”, rekao je Plenković, a piše N1.

A o tome kako je Gordan Jandroković izjavio da će HDZ radije na nove izbore nego pristati na ucjene, premijer Plenković je rekao:

“Ajmo odvojiti dvije stvari – jedna je kako je postavljeno pitanje, druga je realnost i supstance dijaloga. To su normalne teme za ozbiljan razgovor Vlade i grada Grada Zagreba, o tome vodi računa i Gradski odbor HDZ-a. Sve što je dobro za razvoj Zagreba, Vlada će podržati… Razgovarat ćemo o svim projektima. Primjerice, projekt obnove rotora isto je nastao u suradnji Vlade i Grada Zagreba. Kao što pomažemo drugim županijama i gradovima, pomoći cemo i Zagrebu. Ne vidim poveznicu između ovih projekata i izvanrednih izbora. Dosta je dalek put između toga.”

Komentiraj