PREMIJER PLENKOVIĆ: Nema krize vlasti u Splitu – mogu razgovarati i s Kerumom

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je jučer na čuvenoj hvarskoj procesiji Za Križen. Danas je posjetio hvarsku središnjicu HDZ-a.

Komentirao je krizu vlasti u Splitu te je odgovorio na pitanje je li spreman susresti se sa Željkom Kerumom koji je na razgovor spreman isključivo sa premijerom.

Plenković u Splitu ne vidi krizu i tvrdi da će u razgovorima sa svojim partnerima pronaći rješenje, te da je riječ o pitanjima koja se operativno mogu dogovoriti uz dobru volju, ali i uz dogovor s partnerima i onima koji ih podržavaju.

Spreman je, kaže, razgovarati i s predsjednikom HGS-a Željkom Kerumom, te da su razgovarali i prije, a razgovarat će i u budućnosti.

Podsjećamo, problem je nastao jer je sjednica Gradskog vijeća prekinuta 17. travnja zbog nedostatka kvoruma. Prvo su je napustili vijećnici HGS-a, a potom i vijećnici HDZ-a. Kerum je te večeri u telefonskoj izjavi za Radio Split optužio gradonačelnika Krstulića da dvije godine šuruje s Mostom i strankom Pametno. Rekao je i kako su vijećnici, po njegovom nalogu, napustili sjednicu s porukom da se ne slažu s načinom rada gradonačelnika, a ne i s HDZ-om. Nastavak sjednice je zakazan za 2. svibnja.

Premijer Plenković je komentirao i spor u kojem je grad drugostupanjskom presudom izgubio te Nebojši Kneževiću i drugim vlasnicima zemljišta na TTTS-a treba isplatiti 150 milijuna kuna. Rekao je kako grad može koristiti preostale pravne lijekove poput revizije i nagodbe.

Komentiraj