PREMIJER PLENKOVIĆ: Namjerno sam lupkao po mikrofonu, mislite da onu spužvicu nešto boli?

“Moj komentar na kampanju kao nekoga tko je i predsjednik stranke i Vlade i bavi se politikom i zaista se trudi pratiti aktivnosti je bio da su neki od naših kandidata u onim sredinama gdje se kampanja najviše medijski pratila doživjeli veliku vatru kroz medije, prije svega naši kandidati u Zagrebu i Splitu i to se osjetilo na rezultatu”, rekao je premijer Andrej Plenković za RTL.

Rekao je da je uvijek dostupan medijima.

“Ja mislim da dajem intervjuee redovito, ako je netko dostupan hrvatskim medijima na dnevnoj bazi, onda sam to ja”, rekao je Plenković.

Neki dan je rekao da smatra da se HDZ-ovog kandidata Davora Filipovića namjerno krivo nazivalo.

“Pa dobro, neka je to bilo jedno petnaestak lapsusa u brojnim emisijama, čak su moji suradnici danas otkrili da je i novoizabrani gradonačelnik Tomislav Tomašević u jednom od intervjua kazao: evo i meni se događa, da ime mog protukandidata drugačije govore. Čak je i on primijetio”, komentirao je Plenković za RTL te dodao:

“Ne kažem da je bila udružena akcija komercijalnih medija, ali je bilo indikativno da je u tri mjeseca bilo toliko puno tih lapsusa da su nekome tko to promatra bili malo ipak previše koincidirajući da ih ima tako puno. Ne znam da je bio dogovor, uglavnom bilo ih je stalno i puno i uvijek baš isto. Oni su svi htjeli da Damir, a da ne bude Davor”.

Na pitanje novinarke je li ikada vidio da se neki premijer spušta na razinu kao on kada je kuckao po mikrofonima, odgovorio je: “Što mislite da onu spužvicu nešto boli? Ja sam to namjerno napravio da pokažem što će se dogoditi kada ja kao čelnik HDZ-a dignem malo ton na medije”.

Je li to bio test? “To je bio test”, odgovorio je Plenković.