PREMIJER PLENKOVIĆ: Ja se ponašam odgovorno, mogu se testirati svaki dan

Zbog boravka na teniskom turniru u Zadru, na kojemu je bilo nekoliko pozitivnih tensiasča na koronavirus, premijer se jučer tetirao i nalaz mu je negativan.

“Ja se ponašam odgovorno. Meni je to već treći test. Ponašam se odgovorno, nije mi problem testirati se svaki dan”, komentirao je jučerašnje testiranje i kontakte s tenisačima.

“Termin izbora ostaje isti. Nije mi jasno kako se održavanje izbora uopće može dovoditi u pitanje, za to je nadležan DIP. Oporbene teze o nesigurnosti ne stoje”, rekao je o izborima, kako piše N1.
“Hrvatska je danas, bez obzira na ovih dvadesetak slučajeva, i dalje među tri zemlje EU najmanje aktivnih slučejva Covida na milijun stanovnika. I to je poruka Hrvatske kao sigurne zemlje”, poručio je.

Komentirajući rast broja zaraženih i dolazak turista u Hrvatsku rekao je: “Kad je bujala epidemija u Austriji i Italiji, mi smo išli s čekićem, restriktivnim mjerama, ograničeni kretanjem, propusnicama i postigli smo cilj, prvi val Covida smo pobijedili, tu nema dileme”.

Komentiraj