PREMIJER PENAVI: Da nije bilo drugih u HDZ-u nikad ne biste bili gradonačelnik

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava na aktualnom prijepodnevu premijeru Andreju Plenkoviću je poručio da je ‘njegova kratkovidnost već dugo opasna za nacionalne interese.

Izvor: Media servis

”Šteta koju radite Hrvatskoj je dosegnula vrhunac s INA-om i Fortenovom”, rekao je Penava. ”Zašto ste tako kratkovidni pa razarate industriju koja je generacijama stvarana. Zašto ste propustili zaštititi nacionalni interes i niste osigurali da najvrjednije poljoprivredno zemljište bude u hrvatskim rukama. Zašto, zašto i 100 puta zašto ovo radite Hrvatskoj?”

”Vi kao bivši HDZ-ovac koji je sve što je napravio u Vukovaru napravio zahvaljujući našoj Vladi, vi ste nekada davali srčane intervjue da ovakve Vlade kao što je naša nema. Da nije bilo drugih ljudi iz HDZ-a, ne biste nikad bili gradonačelnik, to znate bolje nego ja”.

Potom je premijer nabrojao što je sve Vlada napravila da spasi Agrokor, a Penava mu na sve to poručio:

”Ako bi htio biti tragikomičan, neću reći komičan, reći ću samo jedno, da je jedna tvornica šećera u Osijeku ima tradiciju 112 godina dugu. Kad bi htio biti tragikomičan, rekao bih da je preživjela dva svjetska rata i Domovinski rat, ali Vas nije”.