PREMIJER O SAVUDRIJSKOJ VALI: I mi možemo pisati kazne

andrej plenković, vlada

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se danas na posljednja događanja u Savudrijskoj vali gdje Slovenija prijeti visokim kaznama hrvatskim ribarima koji love na spornom području.

Susjedima je poručio da kazne može, a ako bude trebalo i hoće pisati i Hrvatska, ali da i dalje pružamo ruku suradnje.

“Sloveniju pozivamo da izbjegava jednostrane poteze i incidente”, rekao je u uvodnoj riječi prve sjednice Vlade u ovoj godini premijer.

“Naša policija naravno snima sve slovenske brodice koje dođu u naše vode. Prema tome, ono što smo mi rekli i čega ćemo se držati da sukladno praksi koju imamo izbjegavamo incidente. Najmanji je problem izdavati kazne sukladno ovome što govori slovenska strana, to može i hrvatska strana jer ima sve podatke i ako do toga dođe naravno da ćemo i mi posegnuti za takvim koracima”, poručio je premijer.

Plenković je ribarima poručio da imaju puno pravo svoj posao obavljati ondje gdje su to i do sada činili, a naglasio je da se hrvatske pozicije ne mijenjaju niti milimetra, ali da je želja i dalje riješiti pitanje dijalogom i ne komplicirati dodatno odnose Hrvatske i Slovenije.

“Danas će ministar Tolušić zajedno s još drugim resorima primiti izaslanstvo naših ribara i prenijeti im naše stavove i vjerujem da ćemo pronaći rješenje jer, ponavljam još jednom, puno smo bliže konačnom rješenju nego što bi to izgledalo ako se samo prate medijski napisi”, zaključio je Plenković, a prenosi Media servis.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!