PREMIJER O SAMOIZOLACIJI: Traže to nadriliječnici iz oporbe koji imaju politički interes

Nakon burnih događaja poslije prekinutog Adria Toura u Zadru zbog pojave koronavirusa, u središtu pozornosti je i čelnik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Izvor: Media servis

Oporba bi da ode kao drugi građani u samoizolaciju jer je bio u kontaktu sa zaraženim Novakom Đokovićem, što Plenković odbija jer smatra da takvog opasnog kontakta nije bilo.

Novinare je zanimalo je li licemjerno mjesecima pozivati ljude na odgovornost i prozivati bioteroristima one koji se ne izoliraju, a onda to odbiti sam učiniti.

Plenković na to kaže:”Da je kontakt bio bliski onda bih sigurno slijedio preporuke epidemiologa, a ne nadriliječnika iz oporbe koji imaju politički interes da stavljaju u eter ovo što me pitate. To je velika razlika.”Na pitanje je li njegovo odbijanje samoizolacije štetno za Hrvatsku s obzirom na to da ugledni svjetski mediji pišu o tome, Plenković je odgovorio s novim uputuma novinarima kako da rade svoj posao.

“Nije zato što je ta informacija neistinita. Bilo bi dobro da kažete vašim kolegama, pročitajte priopćenje HZJZ-a, a ne prepisujte navode oporbenih političara ili nekih drugih kojima je interes da to bude tema. To je razlika. Ponašali smo se odgovorno cijelo ovo vrijeme, a tako se ponašamo i sada.”

Odgovorio je i hoće li se ponovno testirati. “Ako bude potrebe, ali ne vidim potrebe.”

Ne vjeruje da će mu to naštetiti u kampanji.

“Ljudi su ozbiljni i dobro vide tko što radi.”Napomenuo je i da će kampanju nastaviti voditi normalno i da su je prilagodili epidemiološkoj situaciji, odnosno da ne održavaju velike predizborne skupove. Još jednom je odbacio mogućnost da će rast novozaraženih dovesti do otkazivanja izbora, naglasivši da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj bolja od one u Francuskoj, a da će se tamo u nedjelju održati lokalni izbori.