PREMIJER O PRORAČUNU: Ja sam možda jedini premijer u regiji koji je i investitor – kaže Orešković

tihomir orešković

Premijer Tihomir Orešković na konferenciji koja je u tijeku u jednom zagrebačkom hotelu predstavlja smjernice proračuna, koji će biti usvojen 10. ožujka.

Prezentaciju prate gospodarstvenici i akademici. Proračun će pokazati u kojem će smjeru ići reforme, rekao je Orešković koji je uvjeren da će uspjeti privući investitore.

“Ja sam možda jedini premijer u regiji koji je i investitor i kad pričam sa investitorima mi se razumijemo. Znam što očekuju. Tu su mogućnosti gdje se može promijeniti dosta stvari”, rekao je Orešković, prenosi Media servis.

Predsjednik HGK Luka Burilović istaknuo je problem nezaposlenosti i da samo četvrtina radi u proizvodnom sektoru te se založio za olakšavanje poslovanja poduzetnicima.

“Potrebnno je smanjiti trošak rada kroz niže doprinose i poreze koji opterećuju poslodavce. Smanjenje prihoda u proračunu može se nadoknaditi efikasnijim ubiranjem poreza, smanjenjem izbjegavanja plaćanja poreza i restriktivnijim pristupom prema poreznim izuzećima i olakšicama, rekao je HGK-ov Burilović.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!