PREMIJER O POZIVU ŠAVORIĆA: “Što bih vam otkrivao takve detalje…kojih se ni ne sjećam?!”

Izvor: HDZ
Izvor: HDZ

Nakon sastanka Središnjeg odbora, predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković, stao je pred novinare i rekao kako su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji i nacrtu prijedloga novoga Statuta HDZ-a, koji su jednoglasno prihvatili.

Novinari su ga pitali i o izjavi Bože Petrova o tome tko je Šavorića zvao u Vladu, na što je premijer Plenković odgovorio:

“Petrov jako kreativno govori. U trenutku kada je najveća kriza na pomolu, ne samo da smo angažirali ekonomske i financijske stručnjake da nam na detaljan način prikažu i stanje i moguće posljedice, oni su tražili da se uključe pravnici. U tom trenutku, mislim da je konzultirano više pravnika, nije bilo riječi o pisanju zakona.

Mislim da je gospodin Šavorić došao u dobroj volji da pomogne u procesu. Ja ga osobno nisam zvao, pozvan je iz Vlade. Pozvan je nakon konzultacija, kad smo razmišljali tko bi nam mogao doći, ja nisam imao ništa protiv…”

Na pitanje tko je točno zvao Šavorića premijer je odgovorio i s nešto nervoze, rekavši: “Što bih ja vama otkrivao takve detalje koji nisu bitni, kojih se na kraju krajeva ni ne sjećam?”