PREMIJER O IZJAVI ŠKORE: Treba malo otvoriti horizonte, optike, pa komentirati teme, ali nadoći će to”

Podijelite članak

Odgovorio je tako premijer Andrej Plenković u svezi poruke predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, koji je rekao kako nije dobro stavljati u fokus Zapadni Balkan.

“Svatko tko je slušao, pročitao program prioriteta, tko je pročitao govor koji sam imao u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, mogao je na razborit, razuman, informiran način vidjeti što je Hrvatskoj važno”, rekao je Plenković, kako piše N1.

“Sastanak na vrhu između država članica Europske unije i Zapadnog Balkana u Zagrebu je dugo planiran i smišljen sastanak. Mi to gledamo s interesa što Hrvatska može učiniti za Hrvate u BiH, koji su konstitutivan narod, što može učiniti za prava Hrvata u Srbiji. Treba malo otvoriti horizonte, optike, pa komentirati teme, ali nadoći će to”.

Podsjećamo, Miroslav Škoro je u razgovoru za Novi list među ostalim rekao:

“Nije hrvatska povijest započela 1918., ulaskom u jugoslavensku zajednicu. Imali su Hrvati u toj povijesti problema i s nekim drugim narodima i asocijacijama. Ukazao bih tu i na jednu kontradikciju – vladajući, uključujući predsjednicu, nesprestano pričaju protiv Jugoslavije, a istovremeno su za jedan od prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a izabrali Zapadni Balkan. Zašto se bavimo Zapadnim Balkanom? To bismo predsjedanje trebali iskoristiti kako bismo izvukli benefite za Hrvatsku, a ne da nam u fokusu bude Zapadni Balkan. Ali, što se može, to je u njihovim glavama i ako gospođa dobije izbore na takvom programu, to će značiti da je pogodila. Za mene je puno važnije kakva je monetarna politika u Hrvatskoj, demografija, gospodarstvo…”

Komentiraj