PREMIJER O INCIDENTU U MASLENICI: Dok me Milanović zvao gledao sam sina kako sastavlja Lego kocke

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović napustio obilježavanje 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica jer su neki od prisutnih nosili ustaška obilježja, slučaj je komentirao premijer Andrej Plenković.

Izvor: Media servis

Premijer jutros nije bio u Zadru, ali kaže da ga je predsjednik Milanović nazvao da ga obavijesti o spornim majcama s natpisom ”Za dom spremni”.

“On me nazvao ujutro dok sam ja gledao sina kako završava jedan LEGO. Nisam znao što je tako dramatično u osam sati”, rekao je Plenković.

”Koliko sam ja shvatio tamo se pojavilo nekoliko ljudi u majicama HOS-a koji nisu, prema ovom što mi kaže ministar Banožić, bili predviđeni u tom službenom protokolu koji se odnosio na braniteljske udruge. Je li to sve skupa bilo baš tako ili ne, ja to u biti ne znam. U svakom slučaju ja sam za komemoracije, a ne za provokacije.”

​Komentirajući natpis ”Za dom spremni” na službenom grbu HOS-a, Plenković pere ruke i kaže prva registracija tog grba bila je u vrijeme Račanove Vlade.

”Imao je SDP šanse i tada i kasnije, kad je Milanović bio premijer, to mijenjati. Ono što smo mi napravili za razliku od drugih, otvorili smo tu temu i okupili sve ljude različitih svjetonazora. Napravili su jedan dokument jedinstvenog karaktera koji je bio i kritiziran i uvažavan. Mislim da je on precizno naveo kako da tretiramo tu situaciju koja je, htjeli mi to ili ne, jedno recentno nasljeđe Hrvatske.”

Na pitanje što bi on učinio da je danas bio u Zadru na obilježavanju, premijer nije htio odgovoriti.

Komentiraj