PREMIJER NA GRADILIŠTU: Gradi se druga cijev Tunela Učka

Premijer Andrej Plenković danas je u posjetu Istarskoj županiji u sklopu kojega je obišao gradilište druge cijevi Tunela Učka.

Posjetit će i Istarski vodovod u Buzetu, brodogradilište Uljanik, Opću bolnicu Pula te tvrtke Infobip u Vodnjanu i BAT u Kanfanaru.

Uz premijera su i ministri Oleg Butković, Davor Filipović te Vili Beroš.Projekt je to vrijedan 200 milijuna eura, a radovi bi trebali biti gotovi do lipnja 2024.. Istaknuo je da je ovaj proket strateški važan za našu infrastrukturu.

– Radovi napreduju jako dobro. Angažirano je puno podizvođača. Većina radnika koji su na gradilištima su iz hrvatskih tvrtki, njih oko 500-tinjak, poručio je Andrej Plenković, kako javlja HRT. Smatra da je takav model suradnje i sufinanciranja dobar i koristan.

Naglasio je kako ćemo za nešto više od godinu dana imati spajanje tunela s obje strane, da bi sve trebalo biti gotovo do lipnja 2024. Izrazito je važno, dodao je – da se i s Kvarnerske strane napravi profil brze ceste do Matulja čime bi se sa četiri trake vozilo od mađarske granice do Pule.Premijer i ministri zatim će u Buzetu održati sastanak s gradonačelnikom Grada Damirom Kajinom te obići Istarski vodovod Buzet i izvorište Sveti Ivan.

Posjet Uljaniku i pulskoj bolnici

Premijer će nakon toga posjetiti Pulu gdje će se sastati sa županom Borisom Miletićem te gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem. Nakon toga, posjetit će brodogradilište Uljanik gdje će održati sastanak s predstavnicima Uprave brodogradilišta, a potom će obići Opću bolnicu Pula.

Sastanak s predstavnicima Infobipa i BAT-a

Nakon završetka posjeta Puli premijer i ministri posjetit će tvrtku Infobip u Vodnjanu, te tvrtku BAT u Kanfanaru, prilikom čega će održati sastanke s predstavnicima obje tvrtke.