PREMIJER KAO DJED MRAZ: Objavio paket pomoći od 700 milijuna za gotovo milijun građana

Premijer Andrej Plenković se pohvalio proračunskim uštedama koje je Vlada pretočila u novi paket mjera pomoći najpotrebitijima u našem društvu i potom na sjednici usvojila.

Izvor: Media servis

”Ponovno obuhvaćaju umirovljenike s niskim primanjima, osobe s invaliditetom, nezaposlene i sve korisnike sustava socijalne skrbi kao i korisnike doplatka za djecu. Mi ćemo na ovaj način obuhvatiti gotovo milijun korisnika i bit će dodijeljeno nešto više od 700 milijuna kuna”.

Svima je pripremljena jednokratna novčana pomoć, a onda je podsjetio kako će taj model izgledati za umirovljenike.

“Oni koji imaju mirovinu do 1.850 kuna, dodatak koji će dobiti do kraja godine je 1.200. kuna. Oni koji imaju 1.850 do 2.350 kuna mirovine dobit će dodatak 900 kn, oni koji imaju od 2.350 do 3.350 kuna dobit će 600 kuna i oni koji imaju od 3.350 do 4.360 kuna mirovine dobit će dodatak 400 kuna”.

Pomoć je osigurana i za stanovnike na potresom pogođenom području za koje je Vlada također izdvojila jednokratnu novčanu pomoć.

“Onima koji su i dalje zbrinuti u privremenom smještaju na potresom pogođenim područjima. I to ćemo povezati s nastavkom paketa mjera, a riječ je o otpisu potraživanja i naknade za električnu i toplinsku energiju, korištenju autoceste Zagreb-Sisak bez plaćanja cestarine, produžetaku besplatnog prijevoza vlakom i otpisu potraživanja nastalih po osnovi HRT pristojbe”.

Naglasio je premijer da je ovo na tragu Vladine politike očuvanja socijalne kohezije i kroz redistributivnu ulogu proračuna davanje podrške velikom broju naših sugrađana. Na kraju je uputio i čestitku uoči nadolazećih blagdana.

”Najiskrenije čestitke svima za Božić, da ovaj obiteljski blagdan i veliki kršćanski blagdan provedu svi u miru i da za želim svako dobro i naravno da ovako kako smo radili ove godine nastavimo sa entuzijazmom i u godini koja slijedi”.