PREGAZIO I POBJEGAO: U Zagrebu uhićen mladić (18) – usmrtio ženu (77) i otišao

Bez početnih konkretnih tragova, radom policije pronađen vozač za kojeg se sumnja da je uzrokovao smrt 77-godišnjakinje pronađene u kanalu pored ceste.

U priopćenju PU zagrebačke se kaže:

U srijedu, 30. rujna oko 7 sati zaprimljena je dojava da na raskrižju Puškarićeve i Ježdovečke ulice u kanalu leži ženska osoba. Odmah po dojavi, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici i stručne službe te je utvrđeno kako se najvjerojatnije radi o prometnoj nesreći sa smrtnom posljedicom.

Ujedno, iako tada utvrđen identitet ženske osobe uz potvrdu da se radi o 77-godišnjakinji, o vozaču policija nije imala nikakve podatke, u tom trenutku bilo kakve tragove što je sami pronalazak mogućeg počinitelja otežalo.

Međutim, poduzetim mjerama i radnjama te radom policije na terenu potvrđeno je da se oko 6.30 sati dogodila prometna nesreća u kojem je nepoznati vozač naletio na pješakinju i pobjegao s mjesta događaja te su slijedom toga policijski službenici odmah započeli kriminalističko istraživanje.

Bez obzira na manjak konkretnih tragova, sumnja je išla u smjeru nekoliko teretnih vozila, a zagrebačka prometna policija, odnosno svi njezini raspoloživi policijski službenici započeli su iznimno kompleksno kriminalističko istraživanje.

Samo dan kasnije, u četvrtak, policijski službenici suzili su sumnju u jedno teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, utvrdili vozača, nad tim vozilom proveli kriminalističko tehničku obrada, a nad 18-godišnjim vozačem provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kaznena djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. i Nepružanje pomoći iz čl.123 Kaznenog zakona.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni vozač bit će prepraćen pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.