PREDSJEDNIŠTVO HSS-A ODLUČILO: Četvero suspendiranih izbačeno iz stranke – i Marijana Petir među njima

Podijelite članak

Marijana Petir 1

Na svojoj sjednici Predsjedništvo HSS-a odlučilo je o statusu petero suspendiranih članova. Četvero je izbačeno iz stranke, a među njima je i europarlamentarka Marijana Petir.

Petero je bilo suspendiranih članova-  Marijana Petir, Marijana Fabić-Rusak, Momir Karin, Tomislav Katanović i Damir Lukač.

Jedino je Katanović dobio opomenu, dok su drugi izbačeni su iz stranke, javlja Nova TV.

Petir je na službenom putu u Izraelu, a isključena je jer nije poštovala odluku Glavnog odbora prema kojoj je HSS na prošle parlamentarne izbore izašao kao član Narodne koalicije.

Krešo Beljak je objasnio zašto je četvorka izbačena iz stranke:

“Prvo bih htio reći da smo u HSS-u danas jako sretni jer je rejting HSS-a najveći u zadnje tri godine i po rezultatima lokalnih izbora, koje upravo analiziramo, uvjerljivo smo treća stranka. Jedina smo od većih stranaka koja nema apsolutno nikakvih trzavica…

Ljudi koji su radili nemire u stranci, koji su radili štetu stranci dugi niz mjeseci, koji su organizirali prosvjede, koji su plaćali portale koje kontroliraju druge stranke više nisu u HSS-u i ja sam jako sretan zbog toga. Oni nikad nisu ni pripadali HSS-u i ne bih previše vremena i riječi trošio na njih…”

Ipak sve je još pojasnio:”Kad je netko suspendiran, onda je prvo što se traži od njega da ne istupa u javnosti. Gospođa Petir je zadnjih osam mjeseci u javnosti praktički svaki dan. Nije propustila priliku da ne udari i po meni osobno i po svojoj stranci. Gospodin Karin je tri dana prije parlamentarnih izbora u rujnu 2016. izašao na naslovnici jednog dnevnog lista i pozvao sve članove HSS-a da glasaju za HDZ i Milana Kujundžića. Ne znam što bi ta osoba više radila u našoj stranci”.

Komentiraj