PREDSJEDNIŠTVO HDZ-A: Nema zaključaka, sve će biti dobro – poručio je Oleg Butković

hdz, orešković, bandić

Tomislav Karamarko više nije na čelu HDZ-a i počinje utrka za njegovog nasljednika. I krenuli su ga kritizirati oni koji su ga do jučer najviše “ljubili”.

“Čestitam Tomislavu Karamarku što je dao ostavku”, rekao je tako pri ulasku u stranku Darko Milinović. “10.000 članova HDZ-a Ličko-senjske županije žele domoljuba. Mi smo pripravni, na nogama. Želimo na čelu stranke istinskog domoljuba i HDZ-ovca, koji iza sebe ima mentalitet pobjednika. Plenković ima neke od karakteristika istinskog HDZ-ovca i domoljuba.”

Upitan je li i on kandidat  odgovorio: “Ne želim popustiti pritisku medija, koji želi nekoga od nas kandidirati…Vi odlučiti tko ima sve te karakteristike.”

I nakon završene sjednice mnogi su kao Željko Reiner, Ivan Šuker i Miro Kovač prošli su pored novinara bez komentara, a progovorio je kratko Milinović: “Poruka svim domoljubima – HDZ je ostao jedinstven. Pobijedit ćemo na idućim izborima”.

Odgovoriuo je i na pitanje duguje li što Karamarku, budući je bio stalno uz njega: “Ja mu ne dugujem apsolutno ništa. Što bih mu trebao dugovati? Ja sam bio uz instituciju predsjednika stranke i čuvao sam dignitet institucije predsjednika stranke. Vi mi spočitavate sad to, a neki mi spočitavaju da sam bio njegov najveći kritičar prije četiri godine. Dakle, ja sam bio realan”.

Od Zlatka Hasanbegovića se moglo čuti kako će se iduća sjednica Predsjedništva održati u četvrtak.

“Nikad se Karamarka nisam odrekao, niti ću ga se ikada odreći”, poručio je pritom.

“Nema zakljčaka! Sve će biti dobro!”, poručio je Oleg Butković.

Na pitanje što je bilo na sastanku, Karamarko je rekao: “Razgovarali smo o mojoj neopozivoj ostavci! Ništa”.

A što su rekli o ostavci? “Trebaju vam to oni reći, neću ih ja cinkati…”, odgovorio je.

Rekao je i kako ne zna ništa o tome koja će mu ubuduće biti pozicija u HDZ-u.

 

Komentiraj