PREDSJEDNIK VEĆ TUGUJE: Đakić neće doći na njegovo primanje, kaže – nemam tamo što tražiti

Josip Đakić, saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik HVIDR-e, gostovao je na N1 televiziji i komentirao zašto neće doći na primanje kod predsjednika države.

“Neću prisustvovati s obzitom na sve što se događalo i ono što ne priliči predsjedniku države. Mislim da su to one notorne gluposti koje se valjaju na javnoj sceni, aposlutno nedopustive, takav čovjek nema koga primati”, rekao je na početku i dodao da demokracija dozvoljava i takve natupe i “njemu da bude takav”, rekao je Đakić za N1.

Na pitanje znači li to da nema dobro mišljenje o njemu, odgovorio je potvrdno.

“Kao predsjednik Odbora za ratne veterane trebao sam biti tamo. Dobio sam pozivnicu predsjednika države i ministra branitelja. Mislim da nemam tamo što tražiti”, rekao je i dodao kako ne može govoriti u ime drugih zapovjednika koji su dobili pozivnicu, ali da oni koji neće doći vjerojatno imaju iste razloge kao i on.

“Nitko ne može shvatiti što je čovjeku na toj funkciji, što se događa i što to čovjek priča”, kaže. Ističe i kako misli da iza nedolazaka ne stoji premijer Andrej Plenković, već da je to slobodna volja zapovjednika.