PREDSJEDNIK U ZADRU: Evo što kaže o padu drona, Plenkoviću i gađanju jajima

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici u prigodi obilježavanja 20. obljetnice rada i proslave Dana Sveučilišta u Zadru, a potom je komentirao neka događanja.

Tako je o odluci suda o oslobađanju dvojice muškaraca koji su govorili da bi premijera Plenkovića trebalo gađati jajima, Milanović rekao da je Plenković trebao reći policiji da uopće ne podnose prijavu, dodavši da se političari na takve stvari trebaju naviknuti.

“Kad je policija prijavila ljude koji su meni urlali, onda sam ja kao premijer rekao nemojte zbog toga prijavljivati ljude. To se smije, to je mišljenje suda. Čini mi se da je to u redu”, rekao je Milanović, kako prenosi N1.

Slučaj ministrice Nataše Tramišak nije želio komentirati.

Upitan za ministre u Vladi protiv kojih se vodi istraga, odnosno koliko ih je pametno držati u Vladi, Milanović je rekao da on kao premijer nije imao takvu situaciju.

“Ne završi svaka istraga optužnicom niti svaka optužnica kaznom. To je tanak led i uvijek ocjena premijera hoće li i u kojoj mjeri popustiti. Nisam imao takav slučaj i, iskreno, ne znam kako bih postupio u takvoj zamišljenoj, hipotetskoj situaciji. Ja vjerujem da su svi koji nisu osuđeni tehnički nedužni, a onda su nedužni. To je stanje odgovornosti i s tim nije za igrati se, jer onog trena kad to prestanemo tretirati kao jedno od ustavnih načela, onda će zadnju imati DORH”, rekao je Milanović.

“Govorio sam o tome da je opasno da DORH privodi ministre i lišava ih slobode. Ne govorimo tu o postupcima, nego o lišavanju slobode, prosto rečeno – hapšenje. Ministra uhapsiti ne dolazi u obzir bez suglasnosti Vlade”, rekao je Milanović.

Komentirao je i nalaz forenzike u slučaju pada drona. “Neka Plenković sazove novinare i pokaže nalaz centra za krim vještačenja čija su u 90 posto slučajeva dokaz na sudu. Mogu i oni pogriješiti, ali većeg autoriteta za to osim HDZ-a nema”, rekao je Milanović, kako prenosi Dnevnik.hr.

“Sad imamo nove elemente u toj istrazi pa očekujem da Plenković sada sazove novinare i angažira barem poljoprivrednu avijaciju”, rekao je Milanović, dodajući da stvari sad više nisu “baš onakve kakvima su ih prikazivali mali Bane i Plenković”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!