PREDSJEDNIK U PETRINJI: Zahvalio volonterima i s njima popio rakijicu

Potresom pogođenu Sisačko-moslavačku županiju danas je posjetio predsjednik Republike Zoran Milanović.

Izor: Media servis

Milanović je u obilazak Petrinje došao zajedno s bivšim šefom SOA-e i Draganom Lozančićem, koji mu je savjetnik za nacionalnu sigurnost.

U Petrinji će posjetiti gradilište za kontejnersko naselje, a sastat će se s gradonačelnicima Petrinje, Siska i zamjenicom gradonačelnika Gline.

U Petrinji je Milanović obišao kuhare volontere, kojima se zahvalio na dosadašnjem radu. Nazdravili su i rakijom, a kuhari su se predsjedniku zahvalili na dolasku, javlja N1.

“Hvala vam na krvavom trudu“, rekao je Milanović vrijednim volonterima nakon što je trgnuo rakiju.

Nakon prepucavanja političara o tome kaže li se Banija ili Banovina, jučer se sastao i novi Stožer koji je zadužen za područje pogođeno potresom.

Čelnici lokalne samouprave u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je najteže pogođena potresom izvijestili su čelnika Stožera Tomu Medveda o svemu što je napravljeno, kao i onome što je još potrebno.

“Problem su stalna podrhtavanja tla”, rekao je Medved te dodao da se radi na pitanju privremenog smještaja građana. “Po modelu da oni definiraju lokacije i adrese, a mi zaprimamo nabavljene kontejnere i mobilne kućice u našoj novoj bazi u Lekeniku i odatle ih razmještamo u neposrednoj blizini obiteljskih domova s ciljem da ljudi koji žele ili moraju ostati u neposrednoj blizini da to mogu.”

Komentiraj