PREDSJEDNIK U BJELOVARU: Posjetio Terezijanu, najveću turističku i kulturnu manifestaciju

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Terezijanu u Bjelovaru, tradicionalnu manifestaciju koja se održava već 26 godina zaredom.

Priopćenje iz Ureda predsjednika prenosimo u cijelosti.

“Na Terezijani je pratio središnji događaj, svečanu carsku povorku uz uprizorenje dolaska carice Marije Terezije u Bjelovar. U povorci na bjelovarskom korzu i središnjem parku sudjelovale su i povijesne vojne postrojbe iz cijele Hrvatske. Terezijana je najveća turistička, kulturna i zabavna manifestacija središnje Hrvatske koja se održava od 15. do 19. lipnja 2022. na ulicama i trgovima Bjelovara.

Na Terezijani se prezentiraju bilogorski običaji i tradicija, scenski prikazi inspirirani legendama o obrani bilogorskih sela od osmanlijskih osvajača, bogat glazbeni i kulturni program, sajam poljoprivrednika i obrtnika te gastronomija kroz program Okusi Bilogore. Pokrovitelji 26. Terezijane su Predsjednik Republike Hrvatske i Ministarstvo turizma i sporta, a organizator manifestacije je Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!