PREDSJEDNIK S PLITVICA: Upozorenje Ustavnog suda u mom svijetu ima karakter ove bukve

Ministarstvo unutarnjih poslova obilježilo je 33. obljetnicu akcije Plitvice, poznate kao Krvavi Uskrs, i sjećanje na pogibiju prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića.

Predsjednik RH Zoran Milanović bio je prisutan, ali je izjavio da nije bio pozvan, nazivajući to “stranačkom privatizacijom”. Također je kritizirao činjenicu da ni načelnik glavnog stožera nije bio pozvan.

“Ja na ovaj skup nisam pozvan. To do sada nije bilo tako. Ovo je stranačka privatizacija onoga što je hrvatska svetinja. I to od strane ljudi kao što su Super Božo Božinović, koji je bio uskršnji zeko Stipe Mesiću 2005. i dolazio mi je na Iblerov trg kao glavna spona s SDP-om. Ali to što nisam pozvan ja, ajde. Ali nije pozvan ni načelnik glavnog stožera, hrvatski vojnik, vojničina. Vidite koji su razmjeri tog zuluma. To vam je Hrvatska anno domini 2024. – Plenkovići, Božinovići, AP-i”, kazao je Milanović, kako javlja Dnevnik.hr.

Predsjednik je postavio pitanje hoće li se AP pojaviti na događaju, budući da nikada prije nije bio prisutan.

Na pitanje je li sve to dio kampanje, Milanović je odgovorio potvrdno. Komentirao je i upozorenje Ustavnog suda da ne smije sudjelovati u izbornom procesu, nazivajući to “patvorinom političkih olupina”.

Izjavio je da će toj situaciji pridavati jednaku pozornost kao što je AP pridao nalazima SOA-e o druženju Turudić-Mamić.

Milanović je izjavio da eventualno mijenjanje datuma izbora zbog njegova sudjelovanja u izborima smatra državnim udarom. Ponovio je da se upozorenje Ustavnog suda ne odnosi na njega jer nije riječ o odluci.

“Tzv. upozorenje Ustavnog suda u mom emotivnom i političkom svijetu ima karakter ove bukve”, ustvrdio je predsjednik. “Ustavni sud može unijeti zbrku i veliki nered u hrvatski prostor i može napraviti ono što Plenković već godinama radi, a to je sluđivanje. To je utaban put u mentalnu propast hrvatskog društva. Ali to ćemo spriječiti jer rijeke pravde dolaze. I što ćemo sad? Hoće li neku etičku komisiju osnovati, kongregaciju za nauk vjere? Vidite kako biram riječi. Više ne govorim gangsteri nego političke olupine”

Predsjednik je izjavio da je autor izbornog programa o kojem se ovih dana govori. Najavio je obračun s bankama te veće plaće i mirovine. Izjavio je da će prosječna mirovina biti 50 posto prosječne plaće, što će omogućiti bolju kupovnu moć. Pohvalio se da je upravo on kao premijer pokrenuo porezne reforme.