PREDSJEDNIK POSJETIO PILOTA: Bojnik Lukan ozlijeđen je u padu aviona MIG-21

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas u Varaždinskim Toplicama bojnika Ivana Lukana, pilota HRZ-a koji je ozlijeđen u nedavnom padu aviona MIG-21.

Bojnik Lukan oporavlja se u lječilištu Varaždinskih toplica nakon što je ranije uspješno operiran. Predsjednik Milanović razgovarao je s bojnikom Lukanom te mu poželio brz i uspješan oporavak, priopćili su iz Ureda predsjednika.

Podsjetimo, avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti u utorak 6. prosinca 2022. godine srušio se na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji. U MiG-u su bili pukovnik Zvonimir Milatović i bojnik Ivan Lukan koji su se uspješno katapultirali iz aviona netom prije pada.

Pukovnik Zvonimir Milatović je nakon liječničkog pregleda otpušten kući, a bojnik Ivan Lukan uspješno je operiran te se oporavlja u lječilištu Varaždinskih Toplica.Uz predsjednika Milanovića bio je i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, zapovjednik 91 Krila brigadir Nikola Mostarac i zapovjednik eskadrile pukovnik Zvonimir Milatović.