PREDSJEDNIK PORUČIO PREMIJERU: I ja stalno primam prijetnje, ako nisi u stanju živjeti s tim pritiskom, idi mami

Nema kraja strijelicama na liniji Plenković – Milanović. “Vežite se, polijećemo, ima dosta toga što ću vam sada reći”, rekao je predsjednik Zoran Milanović novinarima u Samoboru, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Meta napada pred Vladom nije bio Plenković već policajci, ustvrdio je predsjednik. Na napadača su krenula dva policajca koji su se nalazili pred zgradom Sabora, otkrio je. “Počinitelj je krenuo po novi okvir metaka da bi se vratio. Da jedan od te dvojice nije zapucao tko zna što bi se dalje događalo”, rekao je Milanović.

To se vidi na snimkama koje još nisu objavljene. “Ako niste, vidjet ćete kako se ponašaju dva policajca bez ikakve opreme kada idu na čovjeka… To je hrabrost, ti ljudi zaslužuju odlikovanje. A imaju manju plaću nego što ju je primao počinitelj”, rekao je Milanović. Takav napad više se ne smije ponoviti, kaže. “Treba razgovarati s nekim ljudima koji se osjećaju marginaliziranima. Treba im objasniti da neprijatelji koje misle da vide zapravo ne postoje”, kaže predsjednik.

Osvrnuo se i na izjave premijera Plenkovića. “Pitam ga opet na što je točno mislio da sam 2016. godine u kampanji posijao mržnju i agresiju”, rekao je Milanović, a to je ponovio još nekoliko puta tijekom odgovaranja na pitanja novinara. 

“Jučer sam podsjetio kako je to bilo 2012. godine kada je iz, ne boce, nego demižonke, izašao duh mržnje. Što su tada radili Plenković i njegov vjerni Gogo”, pita Milanović, dodajući da je ‘lako tuđom palicom gloginje mlatiti’… Svi mi imamo svoju povijest bolesti i radosti. Kad gledate web stranice vladajuće stranke, morate se jako truditi je li ta stranka postojala od 2000 do 2016 godine. Stranka nije postojala i karijere sadašnjih narikatelja nisu postojale. E bogami jesu”, kaže Milanović.

Osvrnuo se i na prijetnje koje je spomenuo Plenković, rekavši da ih i on konstantno prima. “Ovo je opasan posao u koji je Plenković dolutao prije nekoliko godina. Ako nisi u stanju živjeti s tim pritiskom, idi mami”, poručio mu je Milanović.

Komentiraj