PREDSJEDNIK PLENKOVIĆU OKO DATUMA IZBORA: Naknadna pamet uvijek je lijepa, ali ostavljaš tragove

Predsjednik Zoran Milanović odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću na prozivke oko datuma parlamentarnih izbora.

Izvor: Media servis

“Predsjednik je odlučio da izbori budu na početku srpnja. Mogli smo imati izbore ovaj ili vikend prije. Moglo je to već biti iza nas”, rekao je jučer Plenković govoreći o datumu izbora 5. srpnja u jeku novih problema s Covidom-19 u Hrvatskoj.

“Naknadna pamet uvijek je lijepa”, odgovara mu Milanović.

“Znate i sami. O tome smo govorili i on i ja, da se Plenković javio meni, da sam ga pitao koje prioritete ima. To sigurno nije bio 21. bilo je između 28. i 5.7., a ja sam rekao bit će 5.7. i to je to.

Naknadna pamet je uvijek lijepa, ali ostavljaš tragove.”​Upitan je predsjednik i je li Plenković trebao u samoizolaciju.

“Bolje da vam ne kažem svoje mišljenje o samoizolaciji i o tome kako se ona provodi. Plenkovićev problem je što su njegovi kolege, konkretno Merkel i Trudeau, bili u samoizolaciji u potpuno istim okolnostima i zbog toga ga sad prozivaju.”

Mandat za sastavljanje Vlade predsjednik Milanović dat će isključivo opciji s apsolutnom većinom, odnosno onome tko skupi barem 76 ruku, a ne relativnom pobjedniku, kako se spekuliralo svojedobno. Tvrdi konzultacije na Pantovčaku će biti transparentne.

“Time ću se voditi u početku, a kasnije ćemo vidjeti. Te konzultacije će biti stvarno konzultacije, a ne zabavni park za paradu, da se ljudi poslikaju još po deseti ili pedeseti put. Ako bude išlo na normalan način, nakon nekog vremena, ukoliko ne bude ne mogu sada govoriti što ću, ali u svakom slučaju bit ću jako transparentan.”

Komentiraj