PREDSJEDNIK OŠTRO: “Udbašenković je napravio udbaški udar na hrvatske generale”

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na konferenciji pod nazivom “Hrvatska kakvu trebamo – Zelenim razvojem protiv klimatske krize“, a potom među ostalim komentirao rekonstrukciju Vlade.

Za ministra obrane Marija Banožića rekao je da je “kriminalac” pa ponovio da je “Udbašenković proglasio generale kriminalcima”.

“Ne mislim da su Udbaši Tramišak, Anušić, Butković, ali dok god ne osude udbaša, kojeg je UDBA hranila dok je bio dijete, oni su odgovorni”, kazao je, kako piše N1.

“Znate što je Udba, kupite štednjak, imate napu, nećete je staviti iznad radnog stola, napa ide iznad špareta, da skuplja smrad, ta napa je bila Udba”, kaže Milanović.

“Dok su drugi jeli blato u JNA, udbaši su bili oslobođeni. Oni su smišljali kako da ove iz vojske gađaju blatom. Gadljivo”, rekao je.

“Može li sebe Gotovina svaki dan braniti? Ne može. Tko mu može pomoći? Ja. Može li Rojs sebe braniti? Može li Čermak? Ne mogu. Ti ljudi su proglašeni ološem. To je rekao Udbašenković”, kazao je Milanović.

“Čovjek je napravio udbaški udar na hrvatske generale”, rekao je Milanović.  “U interesu mi je prokazati udbaške gojence”, rekao je.

“Biste li očekivali da Udbašenković pozove generale u Banske dvore, on to ne radi, on to radi preko svojih pudlica. Pa da pita Čermaka i Gotovinu što im to treba. Ne, dva dana se tresu i onda kažu da su to udbaši, Ured predsjednika, nisu se usudili reći ni da sam to ja nego Ured predsjednika”, nastavlja Milanović.