PREDSJEDNIK ODLIKOVAO KOSOR: Evo što joj je uz čestitku poručio – nije zaboravio HDZ

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je Jadranku Kosor, bivšu premijerku, Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom.

“Poštovana gospođo Kosor, draga Jadranka, cijenjeni članovi obitelji i prijatelji. Danas 10 godina nakon potpisivanja pristupnog ugovora Hrvatske Europskoj uniji, koji je potpisala gospođa Kosor, pregovora koji su godinu dana zapali u jednu nepredvidivu fazu koju ste doveli do kraja uz dosta napora, vještine, diplomacije. Danas, 10 godina kasnije moja odluka da vas odlikujemo veleredom kraljice Jelene. To nije jedini razlog, drugi je što ste u tom kratkom razdoblju, dok ste bili predsjednica bili na čelu Vlade u teškim okolnostima, u vrijeme ozbiljnih poremećaja u funkcioniranju državnih institucija”, rekao je Milanović, kako prenosi N1.

“Bio sam u istoj koži, u istim cipelama, u istom odijelu i znam koliko je to bilo komplicirano. Stranka koju ste vodili vas je izbacila, ljudi koje ste politički stvorili vam se danas više ne javljaju, zato za Hrvatsku koja više neće biti takva, svjesna svojih grešaka koji je bilo, i svojih uspjeha kojih je bilo puno više, koja je puno svjetlija i ovog prosinačkog dana koji ćemo ovom ceremonijom malo uljepšati. Hvala vam za doprinos Republici Hrvatskoj”, rekao je Milanović.

Obratila se i Jadranka Kosor.

“Hvala lijepa, gospodine predsjedniče, na ovom priznanju. Zaista ste me razveselili. Ovo je siv, ali meni prekrasan dan. Hvala lijepa. Iz puno razloga ovo je priznanje koje dodjeljujete u ime Republike Hrvatske i na tome zahvaljujem. Ja ne nastavljam politički posao, ali svakako ću nastojati u svemu što ću od sada raditi zastupati interese Republike Hrvatske”, rekla je Kosor.

Kosor je odlikovanje primila za, kako se navodi u priopćenju Ureda predsjednika, izniman doprinos međunarodnom položaju i ugledu Republike Hrvatske te razvoju odnosa Republike Hrvatske i hrvatskog naroda s drugim državama i narodima.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!