PREDSJEDNIK O ŽALAC: Pala Gabika, Plenkovićev kadar, zeleni po iskustvu, tamniji po moralu

“Pala Gabika, Plenkovićev kadar. Naravno, to je samo hapšenje, ali očito je bilo praćeno detaljno. Nadam se da će biti brzo završeno”, rekao je predsjednik RH Zoran Milanović komentirajući slučaj uhićenja bivše ministrice Gabrijele Žalac, dodajući da očekuje uskoro optužnicu.

“Bitno je da ne traje vječno. Gospođa je Plenkovićev mladi kadar, to je taj zeleni kadar, zeleni po iskustvu, a po moralu tamnijih boja. Ima ih još”, rekao je Milanović pa dodao: “Nismo valjda mislili da će toliki novci dolaziti u Hrvatsku, a da to neće biti kontorlirano. To su ogromni novci, nabave softvera su nužnost. Zarade su odlične, ali da moraju biti super, super, super odlične to ne. Koliko sam shvatio, radi se bildanju firme s jednim zaposlenim. Kod cijena ima svega, pogotovo kada se radi o softveru”.

“To je politički kadar Andreja Plenkovića i sorry, to nije prvi put, to je bog te pitaj koji put. Nisam znao da je ona članica Predsjedništva HDZ-a. I to je njegov odabir. Sjajan mu je odabir. Nije lako upravljati ogromnim sustavom jer nikad ne znaš tko ti može raditi iza leđa, posebno ako si u koaliciji. A HDZ ima puno manju manjinu, puno tanju izbornu pobjedu, ali ima veću kontrolu i odgovornost za sustav od mene. Ja sam surađivao s partnerima, a oni rade što hoće. I to se vidi. Ljudi rade i misle da mogu što hoće. Neće.”, kazao je Milanović, kako javlja N1.