PREDSJEDNIK O VUKOVARU: “Uvijek smo svi zajedno u koloni, osim kad je HDZ u opoziciji”

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj prisezi 36. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Vojarni „123. brigade HV“, a potom je dao izjavu za medije.

Među ostalim upitan je o odlasku u Vukovar na što je odgovorio: “Prošle godine nismo bili u dvije kolone. Odakle ta naznaka. Nije bilo nikakvih razmimoilaženja, tamo se pojavio netko iz Vlade. To je obljetnica pogibije Blage Zadre. Kakve su to dvije kolone? Uvijek smo svi zajedno u koloni, osim kad je HDZ u opoziciji”, rekao je Milanović, javlja N1.

“Jel to netko nagovijestio? Osim nekakve bolesne redakcije. Je li netko nagovijestio dvije kolone. Ja nikad nisam izazivao incidente i nikad izazivao dvije kolone. Ja ću 17. doći u Vukovar na otkrivanje spomenika Kati Šoljić, a 18. ću konačno otići u Škabrnju u kojoj nisam bio od 2007.”, dodao je.

“Nermojte kuhati čorbu tamo gdje nema divljači i nema mesa. To je kao da netko pita hoće li biti pucnjave u Vukovaru. S obzirom na to da nisam bio u Škabrnji od 2007., mislim da je vrijeme da odem tamo”, kazao je predsjednik.