PREDSJEDNIK O UVJETOVANIM POTPORAMA: Ne bu dobro ako ljudima kreneš zavrtati rukom

Predsjednik Zoran Milanović osvrnuo se na nedosljednost Nacionalnog stožera u komuniciranju da nitko nakon cjepljenja nije preminuo od korone, pa je iz KB Dubrava procurila drugačija informacija.

Izvor: Media servis

‘Pitajte glavnog komunikologa, velikog inkvizitora. Ne velikog inkvizitora Ivana Karamazova, nego našeg velikog inkvizitora. Po meni nije dobra komunikacija, jer ljudima moraš pokazati da se isplati cijepiti. Kad se cijepiš prestaneš nositi masku, počinješ živjeti normalno. Mora biti neki benefit‘‘, rekao je predsjednik.

Pita se i zašto Vlada i dalje zasjeda u NSK kad su svi cijepljeni. Na uvođenje obaveznog cijepljenja predsjednik kaže da je teško provedivo jer se od početka radilo krivo.

‘‘I onda me vi stalno pitate što je Stožer rekao. Stožer živi u nekom prostoru političkih mogućnosti, što im nalogodavci kažu. Stožer nema veze sa strukom od prvog dana, što ne znači da neki ljudi tamo nisu stručni, ali to ne mogu pokazati‘‘, rekao je Milanović.

Još jednom je komentirao i to što Vlada planira prebaciti teret cijepljenja na poslodavce.

‘‘Kako ću ja sad nekom reći – moraš se cijepiti ili ideš na cestu? Po meni demokracija tako ne funkcionira. Ovo ne bu dobro išlo, ako ljudima kreneš zavrtati rukom‘‘, izjavio je.