PREDSJEDNIK O SRAMOTNOM TRANSPARENTU: Nije to prekršaj, već govor mržnje

“Država je reagirala, to je dobro. Najbolje da je država zaštitnik građana kroz transparentan sustav zaštite, nego da to rade političari izvana kao dušebrižnici”, poručio je predsjednik RH Zoran Milanović o jučerašnjoj poruci mržnje na transparentu “navijača”.

Podsjetimo skupina huligana, kojki se nazivaju navijačima, u zagrebačkoj Kustošiji su u petak izvjesili transparent na kojemu je pisalo: “J***t ćemo srpske žene i djecu”.

Milanović je istaknuo da će oni koji su izvjesili sramotni natpis shvatiti da to što su napisali “nema potporu ni među 1 posto Hrvata”. “Na stranu stavljamo činjenicu da time ispadaš primitivan i nikakav prema vani, mislim prema Zapadu, prije svega”.

Spomenuo je i da se treba promijeniti zakonska regulativa. “Ovo jučer nije bio prekršaj protiv javnog reda i mira, ovo je govor mržnje. Dok god policija bude reagirala kao da se radi o prekršaju protiv javnog reda i mira, ovo će se i dalje događati, ali nije policija kriva, takav je zakon. Ovakve stvari treba kriminalizirati. Ovo nije prekršaj, nego kazneno djelo i treba jasnije definirati stvari u zakonu i osuditi, onda će i policiji i sudovima biti lakše”, rekao je Milanović, kako prenosi N1.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!