PREDSJEDNIK O SLUČAJU TUŠEK: Branit ću pravo političara da budu budale

Nakon polaganja vijenca povodom Dana sjećanja na žrtvu Holokausta na zagrebačkom Mirogoju, predsjednik Zoran Milanović komentirao je i slučaj HDZ-ova zastupnika Žarka Tušeka.

Izvor: Media servis

”Korupcija je kazneno djelo, a što znači politička korupcija – ne znam”, rekao je Milanović.

”To uopće nije trgovina utjecajem, to je anticipirana trgovina utjecajem. Međutim, dobro je da javnost to vidi, da se vidi kojim metodama se služe političke stranke. To se više događa na lokalnoj i regionalno razini, ali ima i slučajeva na državnoj razini. Ali, to izjednačiti s kaznenim djelom, ja to ne vidim, ne da ne vidim, nego ću braniti pravo političara da budu budale. Nuđenje funkcija. Što vi mislite što je nuđenje funkcija nego koalicijski dogovor?”.

”Ovdje nije riječ o obrani Plenkovića i Tušeka, već je to pokazatelj kako sustav funkcionira”, poručio je predsjednik.

“Ne skrećem vodu na mlin konkurencije. Možda i konkurencija to radi, nadam se da ne. Park Plitvice vodi politička osoba, ne znam kako se zove. Pitanje je samo koga je vlast odabrala da tu dužnost i taj složeni posao obavlja. Carinska uprava nije sfera politike i porezna uprava nije sfera politika, a znamo vrlo dobro da se tamo po natječajima dolazi politički”.

Za kraj poručio:
”To nije normalno, to je jadno, ali prestanimo razgovarati o tome da se zbog toga ide u zatvor. To možda samo u Rusiji. Dosta je te hajke bilo”.

Komentiraj