PREDSJEDNIK O RAFALEIMA: Na koga se dižu? Na leteće objekte iz Ukrajine koji su otišli na zapad?

Svečana akademija povodom obilježavanja 32. obljetnice ustrojavanja Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske konačno je na istom mjestu rame uz rame spojila predsjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića koji se mjesecima izbjegavaju.

Izvor: Media servis

Zajedno su uručili odlikovanja pripadnicima Oružanih snaga, a Banožić je u svom govoru najavio da će u ponedjeljak u Francuskoj biti prvo službeno predstavljanje borbenih zrakoplova Rafalea, koje je Hrvatska kupila od Francuske.

Na kupnjenih 12 Rafalea osvrnuo se u govoru i Milanović:

‘‘Koliko to što mi kupujemo košta? To su astronomske cifre, to je nezamislivo velik novac. Pa kad već toliko košta, kad smo već za 12 korištenih, ne koristim riječ rabljenih jer to ima degradirajući prizvuk, nego korištenih, dobrih aviona četvrte generacije istovarili skoro milijardu i pol eura s PDV-om, što dobivamo od toga? Dobivamo li barem ubojnu moć jednog savezničkog napada na Hamburg 1943. ili 1944. godine?”

Pa je slučajno ili namjerno otkrio misterij oko drona koji se prije godinu i pol dana srušio na zagrebački Jarun.

‘‘Na koga se ti avioni dižu? Na leteće objekte koji su greškom lansirani u Ukrajini u krivom smjeru pa otišli na zapad? Na našeg istočnog susjeda Srbiju koja nikako da se odluči gdje pripada. Čas je zapad, čas je reslarska škola, čas je u Ruskom carstvu. To su dileme u kojima živimo i ozbiljne su‘‘.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!