PREDSJEDNIK O PUTU U ALBANIJU: Očitovanje poslano Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

U Ured predsjednika Republike Hrvatske stigao je zahtjev Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za očitovanje oko putovanja predsjednika Zorana Milanovića u Republiku Albaniju 12. i 13. kolovoza 2020. na poziv predsjednika Vlade Republike Albanije, Edija Rame.

Podsjetimo, u svezi tog putovanja u Povjerenstvo je stigla anonimna prijava.

Zbog interesa javnosti, kako kažu u njegovom kabinetu, dostavljaju medijima odgovor Ureda predsjednika Republike Hrvatske upućen Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Očitovanje predsjednika Republike prenosimo u cijelosti:

“U svrhu utvrđivanja relevantnih činjenica, dostavljamo Vam informacije o putovanju predsjednika Republike u Albaniju.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na poziv predsjednika Vlade Republike Albanije, Edija Rame, boravio je u Albaniji 12. i 13. kolovoza 2020. godine.

Putovanje predsjednika Republike Hrvatske je bilo u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti. Napominjemo da prilikom svih posjeta, posebno kada se radi o posjetima stranim dužnosnicima, predsjednik Republike Hrvatske uvijek predstavlja Republiku Hrvatsku.

Kao i u svim slučajevima kada predsjednik Republike putuje, troškove putovanja koji se odnose na prijevoz predsjednika Republike Hrvatske podmireni su iz Državnog proračuna. Što se tiče troška smještaja, predsjednik Republike Hrvatske je boravio u državnoj rezidenciji Republike Albanije na poziv domaćina, predsjednika Vlade Republike Albanije.

Zoran Milanović nije pružao usluge savjetovanja za predsjednika Vlade Republike Albanije. A što je već više puta javno rekao”, stoji u odgovoru Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa koje potpisuje pročelnik kabineta predsjednika Republike Bartol Šimunić.

Komentiraj