PREDSJEDNIK O OBITELJI ZEC: To je bila pljačka i ubojstvo koje su počinile hijene rata

Nakon što se velika prašina digla oko predsjednikove izjave o ubojstvu obitelji Zec, Zoran Milanović je pokušao objasniti svoje riječi.

Novinar N1 televizije Hrvoje Krešić upitao je predsjednika za izjavu o obitelji Zec.

“Možda je to zvučalo grubo, ponovit ću. Dakle slučaj Zec prije 30 godina je slučaj mučkog ubojstva jednog zagrebačkog mesara, Srbina po nacionalnosti, čovjeka s dosta novca. Čovjek koji je mnogima uzajmljivao novac i tako se našla skupina kriminalaca u odorama hrvatske policije, našli su laku metu u tom trenutku, čovjek je bogat, može ga se opljačkati, a i Srbin je, neće nitko trepnuti”, rekao je predsjednik Milanović, kako prenosi N1.

“Imali su kriminalne namjere, što se pokazalo i kasnije, kad su završili u zatvoru zbog novih zločina. Hrvatska država nema ništa s time, to je društveni talog. Ovaj slučaj je slučaj jedne pljačke u kojoj je ljudska pohlepa i zlo, na vlastitu inicijativu bez sudjelovanja vertikalnog ili horizontalnog tijela države u vrtlogu rata krenula opljačkati Mihajla Zeca, ubiti ga i onda su pokupili dvoje djece, suprugu i mlađu kćer. Zbrisali su, pobjegli na Sljeme i tamo ih ubili. To je bila pljačka koju su izveli petero hijena rata. Moje pitanje glasi je li to nakon 30 godina razlog za flagelanstvo ili svake godine hrvatska službena politika treba ponovno priznavati neki veliki grijeh?”, rekao je Milanović.

Hrvatska država, kao niti Franjo Tuđman i Vladimir Šeks nemaju veze s ubojstvom obitelji, tvrdi Milanović. Dodaje da su opljačkani, a da je Mihajlo Zec bio donator HDZ-a.

Na konstataciju novinara da je riječ o ubojstvu u gradu koji nije bio dio ratnog teritorija, predsjednik odgovara:

“Što god da ja sad kažem, ispast će da relativiziram. Na taj me led nećete navući. Činjenica da se dogodilo samo jedno takvo ubojstvo je za mene fascinantna. Za mene je čudo da se to nije događalo više, a nije. Tvrditi da je u Zagrebu tada sve bilo normalno, nije bilo normalno. Ovaj čin pokazuje da nije normalno.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!