PREDSJEDNIK O NALAZU DNK U GRŠKOJ: Bad Blue Boysi su zatvoreni već tri mjeseca bez razloga

Grčki mediji objavili su da je DNA uhićenog grčkog huligana Aristidisa Deliosa pronađen na nožu kojim je izboden navijač AEK-a.

Izvor: Media servis

On je prije nekoliko dana uhićen, a njegovi odvjetnici negiraju bilo kakvu upletenost u ubojstvo 29-godišnjega Michalisa Katsourisa.

On je već osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017.. Prošlog tjedna je uhićen kako bi odslužio tu kaznu. Predsjednik Zoran Milanović prokomentirao je nova saznanja grčkih vlasti:

“I sad su ustanovili nešto što su trebali ustanoviti u nekoliko dana – usporediti otiske prstiju. Jesam to sve govorio? Pomaže li to i odmaže statusu ili trebamo imati zašivene usne kada je riječ o tome da se netko ne bi naljutio.”

“Valjda neki postulati vladavine prava vrijede u Grčkoj”, nastavlja Milanović.

“Ti ljudi, ti hrvatski građani su zatvoreni već tri mjeseca bez ikakvog razloga. Na to sam upozorio sugrerirajući da se to neće dogoditi, ali bio sam siguran da će se to dogoditi. Tamo ih drže kao eksponate, kao životinjice u izlogu, sto ljudi je bez ikakvog razloga, kao vojna postrojba zatvoreno u logoru i čeka se valjda razmjena.”