PREDSJEDNIK O KRITIKAMA: Ne znam kakvu to ‘edukaciju’ treba proći da bi se pljeskalo svemu što B.A.B.E. kažu

Bilo je oštrih reakcija na izjavu predsjednika Zorana Milanovića kako se ne bi trebao zamarati svjedočanstvima seksualno zlostavljanih glumica.

Sada se o svemu oglasio predsjednik Milanović, rekavši što misli o reakcijama, a poručio je i udruzi B.A.B.E. da nisu potrebne udruge koje ne dopuštaju drugačije razmišljanje od njihovog.

Na Facebooku predsjednik Zoran Milanović piše:

Najoštrije osude zbog toga što imam stav i usudim ga se javno izreći, pa i objasniti, stigle su ovoga puta od udruge glupog i neduhovitog akronima B.A.B.E.

Poput zaboravljivih holivudskih glumica – koje one sada brane od mene – predstavnice te udruge zaboraviše kako sam uvijek spreman reći ono u što sam uvjeren. I kako u skoro već dvadesetak godina javnog djelovanja provodim ono o čemu oni uglavnom samo galame.

Ne ono što je dnevnopolitički isplativo i što po tzv. anketama ‘misli većina’. Pogotovo ne educirajući se na kratkom valu njihove prigodne buke koja njima jamči naslovnice, a žrtvama spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj ili ne donosi ništa ili ponekad šteti.

Ne znam kakvu to laboratorijsku ‘edukaciju’ treba proći da bi se, valjda bez razmišljanja, pljeskalo svemu što B.A.B.E. kažu, ali znam da njihove holivudske (re)akcije neće riješiti problem spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj.

Rekao sam i stojim kod toga da imamo problem o kojemu treba govoriti i treba potaknuti žene žrtve spolnog uznemiravanja da prokažu svakog, a pogotovo nasilnika koji to čini s pozicije moći svake vrste. Ono što nam ne treba su dogme udruga koje ne dopuštaju niti razmišljanje, a kamoli razgovor, drugačije od njihovog.

Komentiraj