PREDSJEDNIK O BOYSIMA U ZATVORU: Premijer ima ujecaj u Bruxellesu pa neka im pomogne

Predsjednik Milanović danas je u Dugom Selu dao izjavu predstavnicima medija komentirajući, između ostalog, okupljanje roditelja Bad Blue Boysa i njihovo obraćanje javnosti te najnovije informacije vezane uz trovanja gaziranim pićima.

Više u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

„Ti ljudi su trebali biti ili osuđeni ili pušteni. Institut pritvora je vrlo ozbiljan institut kojim čovjeku – ako je sumnjiv -uzimaš slobodu i trpaš ga iza rešetaka. Sve to u Grčkoj moralo je biti gotovo za par tjedana“, rekao je novinarima predsjednik Milanović danas u Dugom Selu na upit o hrvatskim građanima zatočenima u grčkim zatvorima dodavši kako nema ništa novo dodati onome što je već o toj temi rekao.

„Roditelji su ogorčeni, trebao bi ih premijer primiti. S obzirom da ima tako veliki utjecaj u Bruxellesu, onda bi nešto mogao i srediti. Legalno ne vidim nikakav utjecaj, a ako je ilegalan onda je privatan. Ako utjecaja ima, neka pomogne ljudima, neka pomogne Hrvatima u BiH, neka promijeni izborni zakon, mi to smrtnici ne možemo“, izjavio je predsjednik Milanović komentirajući okupljanje roditelja Bad Blue Boysa i njihovo obraćanje javnosti kako bi još jednom apelirali na institucije, Vladu i premijera Andreja Plenkovića da pomognu njihovoj djeci te ih izbave iz zatvora.

Predsjednik Milanović komentirao je i najnovije informacije vezane uz trovanja gaziranim pićima. “Ne mogu reći više od onoga što sam već rekao. Jedino bih sugerirao svima: kada u lokalima donose piće, da ga otvaraju pred njima“, rekao je Predsjednik. Protiv lažnih informacija, poput onih koje su se širile o ovom slučaju, kaže, ne može se efikasno boriti jer je to „korak prema policijskoj državi i teroru”.

“I vi i ja možemo prezirati one koji to rade. Ali, tu su malo i službe zakasnile. Trebalo je na to možda reagirati dan-dva ranije, pa i odagnati strahove i slutnje, nespokoj koji se uvukao u ljude. Rat protiv interneta je uzaludan“, rekao je predsjednik Milanović.

Na pitanje je li država o tome ranije trebala obavijestiti građane rekao je: „Možda je mogla ranije dan, dva, ali nije mogla to spriječiti. To država ne može“.