PREDSJEDNIK NAKON STRAVE U SRBIJI: Nikom ne bih dao da doma drži oružje i protiv sam smrtne kazne

U povodu Dana oslobođenja i Dana Grada Pule u Istarskom narodnom kazalištu održana je se Svečana sjednica pulskog Gradskog vijeća na kojoj je nazočio predsjednik Zoran Milanović.

Novinari su ga pitali o događajima u Srbiji i masovnim ubojstvima.

“U Srbiji je došlo do groznog krvoprolića, u Beogradu i Mladenovcu. U centru zbivanja je oružje. Među ljudima ima previše oružja…

Ako je puška na zidu u nekom činu, obično u trećem će opaliti. To je grozno, oružju je mjesto u rukama i pod nadzorom kvalificiranih ljudi, to je policija, vojska i ja ih doma ne bih dao nikom… A djeca moraju biti što dalje od oružja”, rekao je.

Novinari su ga zatražili komentar Vučićeve današnje izjave kako je od Vlade zatražio uvođenje smrtne kazne, ali su mu to odbili.

“Smrtnu kaznu? Za koga? Tko je tražio smrtnu kaznu? Ajmo na ozbiljne teme. Smrtna kazna je katastrofa”, rekao je pa dodao:

“Ja sam protiv. Ljudi se nažalost životinjski na to aklimitiziraju nekakvim primamrnim instiktima. Zato ih ne treba ohrabrivati smrtnom kaznom, time se ništa ne postiže. Čak ni Rusija to nema. Doživotni zatvor je drugo.”