PREDSJEDNIK NAKON POLAGANJA VIJENCA NA MIROGOJU: Nije dobro da iz Vlade nisu reagirali na moj poziv da to učinimo zajedno

Predsjednik RH Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na Mirogoju povodom blagdana Svih svetih.

Podsjećamo, jučer je predsjednik Milanović pozvao premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da vijenac polože zajedno, ali nije dobio odgovor, o čemu je rekao:

“Nije trebalo ispasti ovako, čekali smo do zadnjeg trenutka svjesni kako se radilo proteklih godina. Tako je bilo zadnjih pet godina, sad odjednom nije, očito je to netko želio izbjeći. Temeljem dokumentacije iz Ministarstva obrane načelnik stožera donio je zapovijed u kojem je naveden današnji dan u 11 sati. Ili su ministar i načelnik radili na svoju ruku ili netko mulja. A znam da ministar nije radio na svoju ruku. Šteta.”

Rekao je da je poziv poslao u zadnjem trenutku jer je čekao da poziv pošalju Vlada ili Sabor. “Moja inicijativa je bio poziv u zadnjem trenutku očekujući da se netko od njih javi, kao prošlih godina. Kako se ništa nije događalo, rekli smo idemo pozvati ljude, a znamo da Ministarstvo obrane odrađuje proceduru s točno zacrtanim datumom koji iz Vlade nisu javili. Sutra u 11 će ovdje biti gužva kao u starom Babilonu, bit će puno ljudi. Ovo je otvoreni prostor, nije to kraj svijeta, ali šteta, sitno petljanje, nekonzistentno. Kad se zna kako se radilo proteklih godina, sad se kao nešto zakompliciralo”, kazao je Milanović, kako piše N1.

Nije došao odgovor pa je odabran dan sutra, a to nije dobra odluka, to govori da se dogovorilo tek nakon moje molbe i poziva, istaknuo je.

Odgovori