PREDSJEDNIK NA RAMAZANSKOM IFTARU: Građanima islamske vjeroispovijesti čestitao Bajram

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je, na poziv predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftije Aziza ef. Hasanovića, na svečanom prijamu i večeri / iftaru povodom obilježavanja blagdana Ramazanskog bajrama gdje je u svom obraćanju svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti čestitao Bajram.

„Čestitam vam Bajram od srca. Želim vam da što češće razgovaramo i da razmjenjujemo mišljenja, jer ljudi imaju tendenciju prema uzajamnosti, pomoći, ali i očekivanju uzajamnosti. Samo tako nacije, narodi i vjere mogu funkcionirati. Ja sam spreman sve ono što mogu za to založiti“, poručio je između ostalog predsjednik Milanović okupljenim uzvanicima na svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin.

Čestitku povodom Ramazanskog bajrama građankama i građanima islamske vjeroispovijesti uputilo je i domaćin, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija akademik Aziz ef. Hasanović, a isto su učinili i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, ministrica kulture i medija i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Nina Obuljen Koržinek te potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner. Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.