PREDSJEDNIK NA “BRANJU GROJZDJA”: Između cigareta i vina biram vino – pij malo, pij dobro

“Ovih dana se zatvaraju tvornice duhana i cigareta. Šteta, a opet, duhan, katran i cigarete su toksični pa ako moram birati između cigarete i vina, nemam dileme, nisam nikad ni imao”, kazao je predsjednik Zoran Milanović u Pregradi gdje je nazočio tradicionalnoj manifestaciji “Branje grojzdja”.

Izvor: Media servis

Predsjednik Zoran Milanović prisustvovao je 50. manifestaciji “Branje grojzdja” u Krapinsko-zagorskoj županiji. Pritom je poručio da vino kroz povijest nije bilo visoke kvalitete, ali se, kako kaže, živjelo. Rekao je i da su sve reklame za vino od početka ove manifestacije prije 50 godina pozivale da se pije malo i dobro.

“Ovo malo Hrvati su uvijek gledali malo rekreativno. Pilo se puno i loše, sad se opet pije malo previše, ali se pije puno bolje. Moja poruka je: Pij malo, pij dobro, pij zagorsko, dalmatinsko, slavonsko, istarsko, međimursko, i da nekoga ne izostavim, jer toga ima sve više i više i sve je kvalitetnije. Stvarno je kvalitetno. Ovo je naše, domaće i zato Zagorci: pijmo malo i pijmo dobro.”

Dodao je da je ljepota ovog i sličnih krajeva u Hrvatskoj što su mali i ekskluzivni, jer su to mala, ugodna i intimna područja te da nisu plantaže od milijun hektara.

Komentiraj