PREDSJEDNIK MIŠKOVIĆ: Svi zajedno smo Rijeka, grad, navijači – i najzaslužniji Matjaž

Damir Mišković

Predsjednik Rijeke Damir Mišković čelnik je kluba koji je uspio prekinuti 11-godišnju dominaciju Dinama, i to na kakav način –  nakon prvenstva, osvojili su i Kup za prvu duplu krunu u povijest. U intervjuu za Novu TV otvorio je dušu i otkrio buduće planove novog prvaka.

“Sada je to lako govoriti kada se osvojilo prvenstvo i kup i to izgledao malo bahato, ali ja sam vjerovao od prvog dana da ćemo ići prema vrhu hrvatskog nogometa i da ćemo dati sve od sebe, u našim mogućnostima, da pokušamo osvojiti nešto što u Rijeci nismo nikad osvojili. Ja sam vjerovao u to, negdje sa strane u glavi, da ćemo doći do toga. Nije bilo lako, ali dečki su izdržali do kraja.

“Ja bih rekao da je ključna karika naš slogan ‘zajedno smo Rijeka’, svi zajedno smo izdržali – grad, navijači, svi koji rade u klubu i naravno na kraju najzaslužniji i najodgovorniji Matjaž. Njemu istječe ugovor krajem ovog mjeseca, sve smo se dogovorili i trebamo samo sjesti, možda i ovaj vikend, i napraviti strategiju za narednih pet godina, koju ćemo predstaviti vlasnicima i na bazi toga idemo naprijed”, rekao je Mišković i dodao:

“Neće biti nikakvih ludovanja u Rijeci, ostat će u istoj normali kao što je bila dosad. Mislim da je to jako puno novaca za hrvatski nogomet. Mi ćemo pokušati otići daleko, bilo da tko otiđe ili dođe netko novi, uvijek ćemo ostati u ovoj granici jer većih financijskih mogućnosti nemamo”, rekao je Mišković i nastavio:

“Ja dok sam predsjednik Rijeke sigurno neću dozvoliti odlazak u neke financijske nebuloze, trošenje nečega što nemamo i pod cijenu Lige prvaka ili Europa lige. Imamo dobru ekipu i stručni stožer, mislim da se možemo potući s bilo kime. Prodaja igrača ne ovisi o nama nego tržištu, ako tržište zahtijeva naše igrače i plaća ih onime što Rijeku zadovoljava, nažalost to je dio našeg života i ne treba sanjati nešto drugo”, kazao je predsjednik Rijeke i okrenuo se Kantridi.

“Sada je donesen GUP, još traju procedure, da ne govorim sada točno koji dokumenti fale, grad je napravio svoj dio posla. Cilj nam je pronaći novog investitora koji će biti zainteresiran za cijeli kompleks, uključujući i stadion. Social Sports već godinu dana nema te novce na računu. Ako bude zanimljivo investitorima stadion će biti samo jedan malo dio. Potrudit ćemo se, sada imamo više vremena razmišljati o tome”, zaključio je Damir Mišković.