PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Zdravstveno osoblje na prvoj crti treba platiti dvostruko – to država može

Predsjednik RH Zoran Milanović gostovao je u HRT-ovom Dnevniku i među ostalim govorio o situaciju s koronavirusom, te o liječnicima i zdravstvenom osoblju koje je na prvoj crti te borbe.

“Situacija je teška. Te koji su na prvoj crti bi trebalo platiti dvostruko. Vidio sam da su nekakve povišice, ali to je premalo, to je smiješno”, rekao je predsjednik Milanović i dodao:

“Oni koji su na prvoj crti dok to rade, zdravstveno osoblje, njima treba dati dvostruki prihod. To država može. Dok traje, a sad, trajat će vjerojatno još neko vrijeme, dolazi cjepivo”,

Još je jednom potvrdio da će se cijepiti pred kamerom.

“Netko je rekao da pokušavam ljude na silu cijepiti. Na silu cijepiti, mislim… To je jedan minimum rizika, ako se uopće o tome može govoriti, da bi svima bilo bolje. Na kraju krajeva, vi ćete se cijepiti i preuzet ćete nekakav zanemariv rizik, uopće mi je glupo govoriti da se radi o riziku, a netko će piti orijentalne čajeve, baviti se jogom, bit new-ager i čekati da sve to skupa dobro prođe, i onda ustvari profitirati na vašem znoju, jer ćete ga vi i oni koji se cijepe kolektivno zaštititi. Naravno, to je pod pretpostavkom da se cijepi preko 60-70 posto ljudi. Ako ne, imamo problem”, rekao je Milanović.

Na pitanje što ako poslodavci budu uvjetovali posao cijepljenjem rekao je da su to stvari koje trebaju završavati na sudu.

 

Odgovori