PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Pupovac se ponaša kao džuboks – koliko ubaciš, toliko imaš

Predsjednik Republike Zoran Milanović u posjetu je Valpovu gdje je dao izjavu medijima, te je upitan da dodatno komentira svoje izjave o Srebrenici i genocidu.

“Što nisam dovoljno govorio u dva dana? Što god kažeš u dobroj namjeri imaš te svrake koje samo krešte, koje se javljaju, nekakav predsjednik udruge Bošnjaka u Hrvatskoj koji ne može dobiti 100 glasova, koji šuti kad član Predsjedništva BiH, inače udbaš iz Zenice koji je dovodio mudžahedine u BiH, ima dosta pitanja za tog čovjeka..

Kad govori da je Hrvatska organizirala zločinački poduhvat u BiH i onda dođe u Hrvatsku i očekuje slatko od višanja i da ga poljubim u oba obraza. Ja o ovome nisam govorio dok nisam vidio da postoje ljudi koji rade profit. Ne vidim neke ljude da dolaze na mjesta pogibije drugog naroda. Glavni grad Hrvatske je Zagreb, nije Sarajevo”, rekao je Milanović.

“Ja sam bio u Srebrenici, ne vidim neke ljude da dolaze na mjesta pogibije drugih naroda. Slušamo u Saboru od koalicijskog partnera Andreja Plenkovića (Milorada Pupovca, op.a.) da je hrvatska vojska počinila etničko čišćenje na počeku rata i nakon rata. Takve stvari me smetaju. Ja sam bio u Srbu 2008., Pupovca nikad nisam vidio da je došao u Bačin, u Prominu… Ali vidim Džaferovića, sponzora mudžahedina u Kaknju, kako dolazi u Vukovar provocirati Srbe. Ne dolazi iz pijeteta prema Hrvatima jer te iste Hrvate i njihovu državu naziva ratnim zločincima. E to je problem i o tome ćemo razgovarati”, rekao je predsjednik Milanović, kako piše N1.

“Što bi Pupovac sad htio? Dao sam mu pola Preradovićeve, što hoće, autoput do Karlovca? To radi samo zato jer je kupljen da bi dizao ruku za, recimo, Zlatu Hrvoj-Šipek. Nitko mi neće začepiti usta dok govorimo o stvarima od zajedničkog interesa koje me opterećuju. Borit ću se protiv manipulatura i sitnih duša koje vole parazitirati – ekipa iz Sarajeva i Pupovac, koji se ponaša kao džuboks – koliko ubaciš – toliko imaš”, dodao je.

“Problem je što je njegov nasljednik Boris Milošević čovjek s moralnim skrupulama, to će biti interesantno gledati. Sram te bilo, to je sramotno ponašanje”, rekao je o Pupovcu.

Komentirao je 30. obljetnicu tragedije obitelji Zec: “Obitelj Zec je bila pozvana u Vladu, dobila je odštetu, što još treba”.

Dodao je da nema ništa protiv Ulice Aleksandre Zec.