PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Predsjednik Vlade 50-godišnji muškarac je aludirao da sam ja ovisnik o kokainu

Predsjednik Milanović pozvao je premijera da se očituje o optužbama na njegov račun rekavši da je aludirao da je ovisnik o kokainu. Za izbjegavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost kaže da je isplaženi jezik Hrvatskoj.

Izvor: Media servis

Milanović je pozvao premijera da još jednom kaže kako je 2016. posijao mržnju i agresiju jer su to ozbiljne optužbe pa da se ispriča. Na Plenkovićevu izjavu o njemu kao “piromanu prerušenom u vatrogasca” kada poziva na sastanak predsjednik kaže…

“On je puno vremena proveo na kroasanima u Parizu pa malo teže smišlja dosjetke. Moramo se malo zezati ne možemo se i toga u potpunosti odreći. Piroman, vatrogasac. To znači da me drži odgovornim za napad. Jedino tako mogu protumačiti. Ili ovo iz 2016. To su ozbiljne optužbe.”

Milanović kaže da se ne prepucavaju već on nudi rješenja, a premijer ga napada, kao iz Bruxellesa nedugo nakon napada…

“Neću reći kao piroman nego herojski zec. Tako je herojski zec proveo zadnju noć u ognjici i smislio da će sazvati Koordinaciju domovinske sigurnosti. To je jedno paratijelo smišljeno prije par godina, valjda da predsjednica Grabar-Kitarović ne bude u njemu. Mogao bi ja početi sazivati generale i šefove tajnih službi na prigodne sastanke i donositi zaključke koji nikoga ne obvezuju i tako doprinositi kaosu u Hrvatskoj.”

Predsjednik je reagirao na Plenkovićeve izjave o sanitarnom kordonu

“Saborski zastupnici nisu goveda i izvor zaraze. Miroslav Škoro može biti ovakav ili onakav, ali nije terorist. Ne slažem se i mislim da puno glumata i možda je mogao ovo konkretnije osuditi, ali ne možemo takav riječnik koristiti. Kada se s nekim hoću narugati kažem da je plameni jazavac, a ti meni da sam 54 -godišnji šmrkavac.”

Zatim se vratio na tu izjavu:

“Predsjednik Vlade 50-godišnji muškarac je u biti aludirao da sam ja ovisnik o kokainu. To je rekao. Sada sam shvatio. Nisam iz prve. To je bilo standardno neduhovito u njegovu stilu. To je inspiracija iz kloake interneta, iz septičke jame interneta. Ja imam problema s dišnim putevima, nemam anemiju što je isto neka vrsta bolesti, ali spominjati takvo što može samo jedan low-life.”

Predsjednik odbacuje optužbe da je relativizirao napad i opet podsjeća na sastanak premijera prije objavljivanja snimke na kojem je bio predstavnik DORH-a.

“Ja cijelo vrijeme tvrdim da je to moguće, a Plenković i ekipa se prave ludi. Sada odjednom vidimo da poziva Državnog odvjetnika da bi ga pitao mogu li se objaviti snimke. Pa to se objavljuje u cijelom svijetu. Pod  izlikom hoće li to ugroziti istragu. Protiv koga? Mrtvog čovjeka.”

O odbijanju sjednice vijeća predsjednik je rekao:

“On je već odbio Hrvatsku, a na mene. To je bio isplažen jezik Hrvatskoj, a ne meni, beljenje. On je rekao da će sazvati svašta nešto, da će se boriti protiv radikalizacije, valjda dimnim signalima i metlama i da će napraviti sanitarni kordon. Pazite, sanitarni kordon. To se protiv kužnih bolesti formira.”

Doživljava li odbijanje sjednice porukom da će se održati kada to premijer želi. To nije moguće to mora biti zajednički. Kao što se ne može ni ravnatelja SOA-e kao zadnje tele vodati okolo bez mog znanja i nuditi mu da bude na konferenciji za novinare. To se zove zloporaba položaja. Jučer je premijer zaprijetio odakle to dolazi. Od mene dolazi. Odakle novinarima informacija da se sastao s državnim odvjetnikom, od mene. Zato što mi je to po službenoj dužnosti morao reći ravnatelj SOA-e, koji je lojalan premijeru i meni, ali premijer to ne razumije.”

Komentiraj