PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Plenković kaže da sam nervozan – nisam, on je, a ja sam bijesan

“Ja nisam nervozan, ja sam zabrinut. Njega je netko doveo u ozbiljnu situaciju jer ga, sad mi je jasno, nisu obavijestili o tome. Taj čovjek to nije znao… “, oglasio se predsjednik RH Zoran Milanović, koji je jučer rekao da je premijer morao znati za aferu Janaf, na što je dobio odgovor da je nervozan.

Izvor: Media servis/Redakcija

“On mora znati neke stvari, u suprotnom u ovoj zemlji nema odgovorne osobe, rekao je Milanović. “On mora znati, ne utjecati na tijek istrage, to je jasno… Ima tko mu je to morao reći, ako već ne tijekom procesa, onda nakon… Ako nisi ulovio lava kojeg si imao na puškometu (a to je bio direktor Janafa) i dovedeš mi očerupanu kokoš… to nema smisla. Ima smisla samo ako dovedeš King Konga, ali King Konga nema, on je bio King Kong… ”Ne znamo je li istina da je Kovačević dobio mito, to znamo čitajući po medijima, ne znamo je li novac predan. Možemo vjerovati policiji, kao dječak sam uvijek navijao za policiju u filmovima.”.

“Premijer je čuvar državnih tajnih, dakle, nema informiranije osobe u državi od premijera. Nemojmo fantazirati. Što znači “tajni”? Dakle, to mora znati određen krug ljudi, premijer je prvi među njima, i ministar unutarnjih poslova. Mi smo dva dana proveli tako što sam ja morao odgovarati na pitanja je li mene SOA brifirala. Nije. Jer nije znala. Nebitan sam ja. Ja ne donosim odluku o imenovanju ljudi na čelo javnih kompanija, premijer ih donosi. On nije brifiran i to je skandal”, poručio je Milanović.

“Ono što on kaže da sam nervozan, on je nervozan, ja sam bijesan, ne na njega”, kaže predsjednik države”.

Komentiraj