PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Plenković je pozvao svoje paše da me izbjegavaju – zato se nisam rukovao

Predsjednik Zoran Milanović odlikovao je šefove sindikata Krešimira Severa, Vilima Ribića i Mladena Novosela, a potom je komentirao jeučerašnju promjenu plana te odlazak na Klis gdje je došao i premijer Andrej Plenković.

“Bio sam ujutro tamo, odlučio sam ostati do kraja dana. Interesantno, nije bojkotirao dolazak sa svojom bulumentom, ljudi pognute glave koji su došli gore… Na Klisu smo se družili, bilo je lijepo, bilo je malo grubih političkih izjava na račun Gotovine i drugih generala. Plenković je bezobrazno kasnio sa svojom bulumentom pet minuta, hrvatska himna je intonirana i eto ti njih. Nisu ga domaćini ni dočekali na kraju, to je razina premijera…. To kašnjenje jučer je jedan takav primitivizam, završava hrvatska himna, gore su branitelji, dolazi gospodin sa svojim slugama, subašama i pašama. Katastrofa”, rekao je Milanović, kako javlja N1.

Na pitanje zašto se s Plenkovićem nije htio ni rukovati, odgovorio je: “Zato što je pozvao svoje paše i subaše da me izbjegavaju. Za mene je Plenković jedan udbašenković, izdaje nacionalne interese. Nemam se potrebu s takvim ljudima rukovati”, rekao je.

“S Plenkovićem je jako teško. Zašto je jučer kasnio, zašto to stalno radi, koja je to vrsta pasivno agresivne anksioznosti, što je to. Nisi mi društvo. Ja ću surađivati i s gorim ljudima od Plenkovića ako je nacionalni interes u pitanju. Mi sazivamo Vijeće za nacionalnu sigurnost zbog rata u Ukrajini, ne zbog BiH. Kakva je to poruka. Njemu neko biračko tijelo vjerojatno smrdi jer voli briselske parfeme i krafne i vafle”, rekao je.